_
_

Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
Новини

Юношите на Несебър спечелиха международен футболен турнирКметът Николай Димитров вдигна шампионската купа заедно с победителите

Отборът на Несебър спечели осмото издание на футболния турнир „Искам да бъда”, който се проведе под патронажа на посланика на Република Унгария Н. Пр. Юдит Ланг.

За първи път проявата, която се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта и Община Несебър, беше с международно участие заради включването на сборен етнически тим от Унгария.

До финала на перфектно подготвения терен в спортния комплекс в Несебър достигнаха домакините и връстниците им от Ямбол. С много вдъхновена и силна игра пред своя публика несебърлии спечелиха с 2-0 срещу достойните си съперници.

На трето място се класираха унгарските юноши, четвърто място заеха надеждите на Нефтохимик Бургас, талантливите играчи на Равда достигнаха до пето място, а на шесто място останаха момчетата от Карнобат.
Голмайстор на турнира с четири попадения стана Жеко Минков от Нефтохимик Бургас.

„Ние трябва да създаваме условия за децата от малки да растат здрави, организирани и да се състезават в духа на честната игра. Този турнир и други подобни състезания осмислят инвестициите ни в спортната база и съм много удовлетворен от успеха на нашия отбор”- коментира кметът Николай Димитров.
Той беше щастлив да връчи шампионската купа и златните медали на своите малки съграждани и да поздрави капитаните на отборите участници в турнира.

След финала стана ясно, че кметът Николай Димитров, унгарският посланик Юдит Ланг и вицепрезидентът на Унгарския футболен съюз Ищван Мезей са постигнали принципна договорка да разширят формата на турнира в Несебър и всяка година в него да се включват отбори от различни европейски държави.

kupa-pobediteli


ІІ_ІІ

Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!