_
_Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
Новини

Кметът и общинските съветници в Несебър се заклеха
Благой Филипов е новият стар председател на Общинския съвет – Несебър, стана ясно днес на учредителната сесия, състояла се в зала „Мелсас”. Неговата кандидатура бе предложена от Димитър Транов. Златко Димитров предложи Янаки Стоянов, а Костадин Нищелков заяви намерението на групата “Български социалдемократи” за Венелин Ташев, но поради неговото отсъствие оттегли предложението си.

С явно гласуване бе избрана комисия под председателството на Славчо Станелов, която проведе тайния избор.След преброяването на бюлетините се установи,че гласовете подадени за Филипов са 15, а за Стоянов -5.

Встъпвайки в длъжност, председателят Благой Филипов предложи да бъде избрана комисия за изготвяне на проектоправилника за работата на Общинския съвет, постоянните комисии към него и на изпълнителния апарат на Общинската администрация. Съветниците избраха 7-членна комисия, която под председателството на Емил Пергелов трябва да го подготви и внесе за обсъждане в местния парламент в срок до 17 ноември.

Първото заседание на новоизбрания общински съвет бе водено от заместник-областния управител на Бургаска област Златина Дукова, упълномощена за това от областния управител Константин Гребенаров.

Учредителната сесия започна с изслушването на националния химн, полагане на клетва и връчването на удостоверенията на новоизбраните кметове и общински съветници. Първи получи удостоверението си новоизбраният кмет на Община Несебър Николай Димитров, към когото Златина Дукова поднесе специално послание от областния управител Константин Гребенаров.
kletva


ІІ_ІІ

Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!