_
_
Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
Новини
Кметът на община Несебър Николай Димитров, се обърна с блгодарност към вкички, които гласуваха за Несебър в анкетата на в. „Стандарт” – 10-те чудеса на България:

Уважаеми съграждани,

обръщам се към Вас с благодарност за това, че доказахме пред себе си и пред цяла България, че жителите на Несебър са единни. Както знаете на 16-ти февруари приключи гласуването за 10-те чудеса на България на в. „Стандарт” и въпреки че не достигнахме първото място, ние достойно се класирахме в челната тройка. Това стана благодарeние на всички Вас, които не спряхте да гласувате през тези две седмици и доказахте, че несебърци могат да се обединят в дадена кауза и да я устояват. Днес за мен не е толкова важно, че Несебър не зае първото място, защото всички ние ценим културата, красотата и уникалността на нашия град. И не е важно той да е на първото място, за да го обичаме повече или за да привлича към себе си туристи от България и от целия свят. За мен е важното, че тази анкета показа на всички ни как да бъдем единни, защото само с обединението се постига силата.

Щастлив съм от факта, че всички деца на Несебър се включиха в инициативата и я приеха на драго сърце. По този начин успяхме да възпитаме у младото поколение как да обичат Несебър, как да се събират заедно в една обща кауза за своя уникален и красив град. Въпреки ветровития 12 февруари, децата на Несебър излязоха на площада, за да гласуват заедно на открито. Те пяха и танцуваха за постигането на общата цел, доведоха своите родители и приятели, агитираха близките си извън Несебър. Това показа духа на несебърските деца и ме прави истински щастлив, че те са бъдещето на града ни.

Тук е моментът да благодаря и на нашите съграждани зад граница, на всички приятели на Несебър, които не са жители на града, на децата от училището в Барселона, които са в близки отношения с училището в Несебър, на руснаците, за които градът ни е втори дом, за това, че обединени от нашата идея, също подкрепиха Несебър, гласувайки за него в анкетата.

Несебър ще продължи да бъде най-красивият и най-уникалният град в очите на неговите жители, но от днес нататък ще олицетворява и още нещо – обединение. Градът ни, ни научи как да бъдем заедно и от тук нататък нека следваме неговия пример и да го прилагаме във всяко едно начинание, защото само обединени ще се преборим с всяка една пречка, ще реализираме всяка цел, ще постигнем мечтите си.


С уважение:

Николай Димитров

Кмет на община Несебърobry6tenieІІ_ІІ

Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!