_
_

Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
Новини

Община Несебър домакин на международно спортно събитие
Унгарската посланичка откри финалния турнир „Искам да бъда” на български език

Унгарската посланичка Нейно Превъзходителство Юдит Ланг откри осмото издание на финалния турнир „Искам да бъда” в Несебър на български език. Тя изрази радостта си от факта, че за първи път в историята на турнира чужда държава взима участие в надпреварата и това е именно Унгария.

Веднага след посланичката, приветствие отправи и зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, а кметът на Несебър Николай Димитров подчерта в словото си, че Община Несебър е не само социално ориентирана община, но и община, която обръща внимание и отделя средства за развитие и насърчаване на спорта, особено сред подрастващите.

Турнирът „Искам да бъда” се провежда в рамките на Националната кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта „Аз обичам спорта”. 150 ученици с различен етнически произход на възраст от 14 до 16 години ще се включат във финалната надпревара. Отборите на Ямбол, Карнобат, Равда, Нефтохимик, Несебър и смесения етнически отбор на Унгария са шестте тима във финала на осмото издание на спортната проява.

Турнирът се провежда под патронажа на Н.Пр. Юдит Ланг – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България. Проявата се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта Община Несебър, Областният съвет на българския футболен съюз – Бургас, със съдействието на института „Отворено общество”, „Балканика холдинг груп” АД, „Спорт парк фитнес - България” АД. За всичките 6 отбора Министерството на спорта и другите съорганизатори осигуриха пълна спортна екипировка и тридневен престой в к.к „Слънчев бряг”.
Състезанието се провежда по правилника на Българския футболен съюз, като се взимат предвид точки за отборно и индивидуално спортсменство. Целта на проекта е да насърчава честната игра и да подпомага възпитанието в толерантност и социална интеграция на малцинствата. Сред гостите уважили събитието бяха Аглика Георгиева, представител на „Балканика холдинг груп” АД, областният председател на БФС Емил Табаков, Благо Митрев – изпълнителен директор на Нефтохимик Бургас и Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт” в община Бургас.

turnir-poslanichka


ІІ_ІІ

Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!