_
_
Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
Новини

Военни действия и стратегии разиграха учениците по проект за превенция на насилието

В рамките на обучението бе обърнато внимание на компютърните престъпленияИстински военни действия и стратегии разиграха учениците от работната група по проекта на община Несебър за превенция на насилието и агресията в училищна среда по време на своето поредно обучение. То бе на тема „Живот в мрежата - игра или реалност” и се проведе във Варна. По време на занятията участниците проиграха ролеви игри и симулации на известни киберигри, а след това дискутираха реалната и виртуалната им измеримост в живота на всеки. Разгледаха се казуси за решаване на проблеми, възникнали в мрежата, и прехвърлянето им в живота, като специално внимание се обърна на зависимостта от интернет - актуален проблем сред младите хора.

В рамките на обучението се проведе и дискусия относно кибертормоза, компютърните престъпления и законовите основания за техните наказания. Обсъждането протече под ръководството на старши юрисконсулт Надежда Гочева. Проектът на Община Несебър за превенция на насилието и агресията в училищна среда, който стартира през месец декември 2010 г. е ориентиран към учениците от общинските училища. Първата част протече под мотото „Да кажем стоп на насилието във взаимоотношенията в училище, да бъдем приятели". По системата „връстници обучават връстници", ученици от гимназиален етап на СОУ „Любен Каравелов" и ПГТ „Иван Вазов", се изправиха пред предизвикателството да мотивират своите съученици да решават конфликтите си без агресия и насилие, както и да споделят собственото си мнение, идеи и информация по проблемите на агресията в отношенията си в клас и как практически да се справят с нея.

В края на дискусиите всяко дете от 5 до 8 клас от посетените училища в Равда, Св. Влас, Гюльовца, Кошарица, Тънково, Оризаре и Обзор, получи флаер с мотото на програмата и календарче за настоящата година. Отзивите от учители и ученици след посещенията на работната група са изключително положителни, което насърчи нейните членове - доброволци да продължава своята работа. В рамките на проекта предстои среща „За и против социалната мрежа”.


ІІ_ІІ

Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!