_
_
Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
Новини
Фитнес център на открито за празника на Обзор
Новата придобивка е подходяща и за хора с увреждания

Празник на град Обзор 2011


Фитнес център на открито е най-новата придобивка на Обзор, която бе открита точно на празника на града – на Еньовден. Спортната площадка е подходяща, както за жители и гости от всички възрасти, така и за хора с увреждания. Сред уредите на модерното съоръжение са велоаргометър и степер, уред за бодибилдинг, уред за коремни преси, уред за концентрация и фокус, ергометър. Кметът на Обзор Кирил Стоянов честити на своите съграждани новата придобивка, поздрави ги с празника и благодари на Община Несебър и лично на кмета на Несебър Николай Димитров за осигуряване на дарението, което е в полза на всички. „Нека си пожелаем и занапред общината да продължи да се грижи за Обзор така, както е през последните няколко години”, бяха думите на домакина.

От своя страна кметът на Несебър сподели, че това е третата подобна площадка на територията на общината, като подчерта, че тя се отличава с четири уреда, подходящи за хора с двигателни увреждания. Той разкри, че предстои да бъде реализиран и още един проект в Обзор и то през септември, а не на следващия празник на града. Николай Димитров обясни, че става дума за изграждане на малък терен с изкуствена трева, където ще могат да се провеждат тренировки по футбол. Проектът ще бъде осъществен по програма на БФС.

На финала на словото си градоначалникът на Несебър връчи на кмета на Обзор сертификат за обекта и договор за дарение, след което двамата тържествено прерязаха лентата на фитнес центъра на открито. Сред уважилите събитието бяха зам.-кметовете Виктор Борисов и Лазар Япаджиев, общински служители от Несебър, жители и деца на Обзор. Най-радостни и с най-голямо нетърпение и вълнение очакваха да пристъпят на площадката малчуганите. Новата придобивка обещава да бъде едно от най-предпочитаните места за спорт, тъй като часове след нейното официално откриване, бе изпълнена с посетители. С фитнеса на открито за четвърти пореден път Община Несебър спази традицията на празника на Обзор да се открива нов обект в града.

Празникът продължи с музикално-танцова програма на амфитеатъра, която бе открита с приветствия на кмета на Несебър Николай Димитров и кмета на Обзор Кирил Стоянов. След това на сцената се изявиха ДВГ „Темпо”, групата за хип-хоп „Денс Ейнджълс”, група за стари градски песни „Блян”, гостуващ мъжки хор от Сопот и други. Събитие завърши с пускане на разноцветни балони да летят в небето и ефектна заря, озарила целия празнуващ Обзор.praznik-obzor

Подобни новини:

Обзор посрещна празника си с нова придобивка
Приветствие към събралите се деца, възпитатели, родители и гости произнесе кметът на община Несебър Николай Димитров, който сподели, че „след като миналата година разширихме ОДЗ „Обзорче” с новото крило и благодарение на него в детското заведение се откри подготвителна група с капацитет 30 деца, днес ще дадем старт и на Детската млечна кухня. Надявам се с тази нова придобивка да улесним всички родители в Обзор”. Г-н Димитров припомни, че с действията си общинска администрация, съвместно с ОбС - Несебър, освен, че са осигурили достатъчно брой места в детските градини в общината за 15 години напред, са вложили и усилия да създадат необходимите условия подрастващото поколение да расте и живее по-добре.


ІІ_ІІ

Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!