_
_

Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
Новини
Унгарската посланичка и кметът на Несебър откриха новата сграда на социално заведение в морската община
Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца със специални потребности отпразнува своя трети рожден ден днесНейно Превъзходителство Юдит Ланг – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България, остана искрено възхитена от условията в новата сграда на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца със специални потребности от 3 до 18 г. „Слънчице” в Несебър. Заедно с кмета Николай Димитров гостенката разгледа социалното заведение днес, което на тази дата, паралелно с освещаване на новата сграда, отбеляза и своя трети рожден ден. Посланичката не пропусна, на тръгване от центъра, да поздрави кметът и Община Несебър за положените усилия и вложените средства в създаване на иновативно и удобно социално заведение, в което опитни професионалисти да обгрижват децата със специални потребности.

Официалното откриване започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър от храма „Св.Успение Богородично”, а веднага след него пeсенeн поздрав към насъбралата се публика поднесоха възпитаниците на Общински детски комплекс – Несебър. В своето приветствие унгарската посланичка Юдит Ланг сподели, че благодарение на този център децата имат възможност да се интегрират по-добре към обществото, а кметът на Несебър Николай Димитров в словото си подчерта, че „отношението към децата със специални потребности е оценка за зрелостта на гражданското ни общество”. „Всички деца имат еднакви мечти ...да играят, да пораснат, да бъдат обичани.” - е своеобразният девиз на социалното заведение, и в този контекст кметът сподели, че ние трябва да направим всичко възможно тези мечти да бъдат осъществени. „Щастлив съм, че в Несебър има именно такова място, в което има желанието всичко това да бъде постигнато и след три годишна работа, мисля че резултатите са вече на лице.”, бяха част от думите на градоначалника.

Центърът, който изцяло се финансира от Община Несебър, се намира на ул. „Струма” 14 и разполага с рехабилитационен, логопедичен и психологичен кабинет. В новооткритата днес сграда има и Монтесори кабинет със специални образователни материали за децата със специални образователни потребности. Социалното заведение разполага още със сензорна зала, оборудвана със светлинни ефекти и музика с природни шумове, която е предназначена за релакс на децата и има успокояващо въздействие върху тях. Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца със специални потребности представлява среда, която е стимулираща и подходяща за развитие на потенциала на подрастващите.

centyr-rehabilitaciq


ІІ_ІІ

Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!