НОВИНИ ЗА КМЕТ НА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ


Кметът на Несебър Николай Димитров бе категоричен, че когато има комуникация и единодействие между всички институциите – община, полиция, прокуратура, хотелиери и др., резултатите са налице. Той даде и конкретен пример с подобряване облика на Слънчев бряг чрез събаряне на нелицеприятните и незаконни преместваеми обекти. Градоначалникът информира, че има около 230 констативни протоколи, 190 заповеди за премахване и над 180 премахнати незаконни преместваеми обекти. Той подчерта, че общинска администрация си изпълнява задълженията, произтичащи от промяната на Закона за устройство на територията от 2015 година и допълни:„Аз мисля, че доста работа свършиха колегите от отдел „Контрол върху строителството“, съвместно с полицията и прокуратурата. Този път отчитаме, че има институционалност, единодействие между институциите.“. Кметът на Несебър бе категоричен, че е важен общественият интерес и всеки, който иска да прави бизнес на територията на общината, въобще на територията на държавата, трябва да се съобразява с правилата и нормите.
Публикувано на 16.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

ГРАМОТА ЗА КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПОСЛАНИК НА ДОБРОТАТА

Несебър – съпричастен на кампанията „Завинаги с нас – деца помагат на деца 2017“

Кметът Николай Димитров получи грамота “Посланик на добротата“
1120 лв. е сумата, събрана в Несебър по време на благотворителния концерт за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР. Проявата, която препълни салона на читалище „Яна Лъскова“, бе под патронажа на кмета на общината Николай Димитров и се състоя с подкрепата на форум „Възможност за бъдеще“ - Варна, с директор Милена Михайлова.  Събитието е част от кампанията „Завинаги с нас – деца помагат на деца 2017“.
Публикувано на 03.04.2017 от Пресцентър Община Несебър

НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ: МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ КЪМ ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВЕЧЕ И ОНЛАЙН
Нова електронна услуга въведе Община Несебър. Вече работи система за онлайн плащане на местните данъци и такси.Чрез официалния сайт на Община Несебър гражданите могат да платят задълженията си от компютъра, таблета или телефона, където и да се намират в страната. „Въвеждането на тази електронната услуга ще повиши качеството на обслужване и ще спести време и средства на фирмите и гражданите.“, информира кметът на Несебър Николай Димитров. „Още от  началото на първия ми мандат като кмет аз и екипът ми предприехме курс за въвеждане на допълнителни услуги, които улесняват административния процес и обслужването на гражданите.“, заяви още Николай Димитров и припомни, че още през 2015 г. е дадена възможност да се извършват плащания на местните данъци и такси чрез ПОС терминали, разположени в сградите на Общинска администрация, които до голяма степен облекчават работния процес. „За изминалата година чрез ПОС терминалите са извършени 7 729 плащания.“, каза още кметът.
Публикувано на 16.03.2017 от Пресцентър Община Несебър


Кметът на Несебър Николай Димитров провери на какъв етап са строителните работи на два обекта на територията на общината - разширението на детската градина в село Оризаре и изграждането на културния център в новата част на Несебър. В огледа градоначалникът бе придружен от Динко Войнов, началник-отдел „Инвеститорски контрол“, а по места -и от отговорниците на обектите. Новата пристройка за нуждите на ДГ „Радост“ - с. Оризаре се реализира с пари от бюджета на общината. Бъдещата придобивка е двуетажна с осигурена топла връзка с основната сграда. На първия етаж на пристройката са разположени физкултурен салон в близост до входа и дворното пространство, лекарски кабинет, свързан с изолационното помещение със санитарен възел, склад, санитарен възел.
Публикувано на 06.03.2017 от Пресцентър Община Несебър


Кметът на Несебър Николай Димитров получи признание за най-добър социален партньор за 2016 година от Синдиката на българските учители. Наградата в знак на признателност му бе донесена по поръчение на председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева от Тодорка Желязкова, директор на СУ „Любен Каравелов“  и зам.-председател на Съюза на работодателите в средното образование в РБ,  и председателят на Общинската организация на Съюза на българските учители Панайот Симеонов.  Градоначалникът бе удостоен с  приза „Най-добър социален партньор за 2016 г. - кмет” за висок принос в развитието на социалното сътрудничество със Синдиката на българските учители.
Публикувано на 02.02.2017 от Пресцентър Община Несебър


С личното съдействие на кмета на Несебър Николай Димитров и с помощта на МЦ „Месемврия“, и лекарите - специалисти от „СБР Несебър“ се организират целогодишни безплатни профилактични прегледи и консултации. Инициативата е в духа на социално отговорната политика, която община Несебър изпълнява успешно от няколко години, като целта е да се обърне внимание на здравето и да се подобри качеството на живот на местните хора. Прегледите започват от утре, 12 януари, в базата на „СБР Несебър“, която е разположена в сградата на Общинската здравна къща.
Публикувано на 11.01.2017 от Пресцентър Община Несебър


Министърът на икономиката Теменужка Петкова, кметът на Несебър Николай Димитров и старши съветник към Норвежката дирекция за водни ресурси и енергия Бьорн Оли откриха напълно обновената инсталация за топла вода от възобновяеми източници в детска градина „Яна Лъскова".
Инсталацията в детското заведение е изградена по Програмата за енергийна ефективност на ЕС в партньорство с Кралство Норвегия.Несебър е дестинация не само за традиционен летен туризъм. Градът на ЮНЕСКО предлага възможности за поклоннически, културен, сватбен и фестивален туризъм. Проектираме и разработваме материално-техническа база, необходима за развитие на спортен и конгресен туризъм. През последните години Несебър се превърна в четирисезонна дестинация с богата културна програма. През февруари тук се стичат туристи от цялата страна заради уикенда за любов и вино “Влюбени в Несебър”.