_
_
Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
Новини
ПРАЗНИЦИ В УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР


Празници, свързани с различни поводи и теми, разнообразяват ежедневието и мотивират деца и ученици в община Несебър. В навечерието на 19-ти февруари, в знак на признателност към Апостола на свободата, учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” поднесоха цветя пред барелефа на Васил Левски в град Свети Влас. С вълнуваща проява в читалището на село Тънково, на която присъстваха кметът на селото, деца, родители и гости от община Несебър, възпитаниците на ОУ „Васил Левски” почетоха паметта на своя патрон.

През следващите месеци за учениците в Тънково предстоят и други важни прояви и инициативи – по случай националния празник 3-ти март, пролетни детски игри, празник на буквите, спортен празник, както и различни форми на честване на Великден и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24-ти май.

Не по-малко интересни и динамични са и празниците в общинските детски градини. През изминалата седмица децата от трета група на ЦДГ „Слънце” в Слънчев бряг зарадваха своите родители и останалите възпитаници на детската градина с мюзикъла „Немитата круша”, с който не само създадоха настроение, но и отправиха по оригинален начин послания и поуки, свързани с важността на хигиената за нашето здраве. В празничните календари на всички детски заведения са предвидени различни дейности, чрез които деца, учители и родители не само ще отбележат, но и ще преживеят заедно предстоящите до края на учебната година празници.

Под надслов „Мартеници бели и червени” децата от ЦДГ „Радост” в село Оризаре, съвместно със своите родители, ще изработват мартеници, а в навечерието на 24-ти май ще изплетат венци, с които ще украсят детската градина, кметството и читалището. С празнични концерти децата от детските градини в общината ще посрещнат 3-ти март, 8-ми март и Великден.


ІІ_ІІ

Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!