_
_


Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
Новини

Наградиха най-добрите в конкурса за деца „Хубава си, моя горо”Точно в „Деня на моя роден град” в Несебър, обявен за неучебен за училищата в общината, бяха наградени най-добрите автори в конкурса за деца „Хубава си, моя горо”. Проявата се състоя в сградата на Държавното ловно стопанство в морския град. В конкурса взеха участие 215 деца на възраст от 4 до 18 години, като в него се включиха ученици както от община Несебър (училищата в Обзор, Свети Влас, Тънково, Кошарица, Равда, Несебър), така и от страната (Сливен, Айтос, Поморие), и чужбина (Турция, Германия, Испания).

Малко преди награждаването на най-добрите автори, встъпилетно слово произнесе Мима Петрова, директор на Общински детски комплекс, един от организарорите на конкурса. Тя припомни, че всяка година в началото на април се отбелязва Седмицата на гората в страната ни, и добави, че от ЮНЕСКО са обявили 2011 за година на горите. Веднага след това от името на кмета на Несебър Ели Кирилова, зам-кмет „Култура, образование и международно сътрудничество”, разясни на подрастващите какво значи да се опазва околната среда, как ние самите трябва да се грижим за нея и припомни на децата за последния празник на града, преминал под мотото „Аз обичам Зелен Несебър”. Тя добави, че днес в града на ЮНЕСКО пристига делегация от Норвегия, която се интересува именно от този екопразник и всички „зелени” прояви, свързани с него. Заместник-кметът припомни още, че миналата година община Несебър бе обявила екологията за приоритет във всички общински структури, като опазването на околната среда трябва да стане на всеки един от нас отговорност и начин на живот. След нея думата взе и директорът на Държавно ловно стопанство – Несебър, инж. Иван Степанов, който благодари на всички, включили се в конкурса и вложили въображение и мисъл в своите работи.

От името на кмета Николай Димитров, Ели Кирилова награди отличените автори в разделите литературното творчество, фотоконкурса и изобразително изкуство за деца от VІІІ – ХІІ клас. Инж. Степанов поднесе отличия на най-добрите в категорията изобразителното изкуство – предучилищна възраст, І –ІV кл. и V –VІІ клас.

На всички деца от училищата в община Несебър местната администрация и Държавно ловно стопанство дават възможност да посетят защитената местност ”Калината”, в която има 16 растителни и животински вида, записани в Червената книга на България. Еко подаръкът ще може да се осъществи при по - топло време в периода от 15 април до 31 май.Още една приятна изненада бе и другият подарък от Държавното ловно стопанство - специално за всички училища на територията на общината ще бъдат предоставени до 30 броя дръвчета за засаждане.

Конкурсът за ученици на тема „Хубава си, моя горо” бе организиран от община Несебър, Държавно лесничейство – Несебър и Общински детски комплекс. Проявата е част от програмата на общината „Аз обичам зелен Несебър” и е посветена на Седмицата на гората - 4-8 април. Целта на конкурса бе да се засили интересът на децата към красотата, ролята и проблемите на гората, да се формират обич и гражданско поведение, чувство за гордост и отговорност за опазване на околната среда.

"Хубава си, моя горо" - класиране


ngradiha-konkurs-moq-goro
ІІ_ІІ

Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!