_
_


Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
 

Уважаеми съграждани,

Днес отбелязваме най-светлия празник за нашата Родина – 3 март и 134 години от подписването на Санстефанския мирен договор и Освобождението на България. 134 години през които всеки един българин е успял да усети свободата и днес с дълбоко уважение, да се преклони пред светлата памет на всички онези, отдали живота си за България и помогнали ни да се наричаме свободни хора.
Днес е ден, който поражда във всеки един от нас вдъхновение, поклонение и благоговение, защото всички, загинали в борбата за свободата на Родината ни, остават безсмъртни. Трети март е клетва за вярност пред идеалите на Ботев и Левски и всички онези борци, дали живота са за нашата свобода. Благодарение на всички тези велики българи, както и на героизма на руските, белоруските, украинските, румънските и финландските войски, днес ние сме с възвърнато самочувствие, защото свободата ни не е дар. Българското освобождение не е било дочакано, а е било изстрадано и извоювано от тези хиляди мъченици и герои.
Днес, тази свобода ни дава много привилегии, но едновременно с това и много отговорности. Отговорността да съхраним историята си, езика си, рода си, да продължим гордо да носим името – българин. Като кмет на Община Несебър, освен изброените до тук, аз и моите колеги имаме и отговорността да работим за просперитета на нашата община, за съхраняването на нейните ценности и в същото време за нейното развитие, да направим така, че нейните жители да останат тук и да се гордеят, че живеят в Община Несебър.
И нека не забравяме, че освен свободата, нещото което ни води е и обединението, защото именно благодарение на него, днес ние сме свободни. Нека този пример следва за в бъдеще всяко наше действие, заедно да вървим напред и обединени да преодоляваме всяка една трудност, да побеждаваме и да отстояваме правата си!

Честит национален празник!


Николай Димитров
Кмет на Община Несебър

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
_ІІ_ІІ_ІІ_ІІ
Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!