_
_


Вие сте тук: Начална страница >> Новини
Прессъобщения Фотогалерия Песен за Несебър
Новини Видео новини
 ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК-3 МАРТ

Уважаеми жители на община Несебър,
От името на Общинския съвет-Несебър, и от мое име, най-сърдечно ви поздравявам по случай Националния празник на страната ни-3 март. На този ден през 1878 година с подписването на Санстефанския мирен договор България е освободена от османско робство.
134 години след Освобождението ни, днес ние славим бележитата дата като живеещи в свободна европейска държава. Величието на 3 март е неизмеримо и неподвластно на времето, защото всеки българин го носи в душата си, защото споменът за него разпалва и пречиства с онази изконна обич към Отечеството, която ни прави горди като българи. Предците ни са проявили изключителна национална доблест, доказваща не само правото, но и задължението да сме свободни и независими.
Трети март е ден, в който народът ни се прекланя пред подвига на руските войници, румънските и финските воини, българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са вградили живота си в олтара на Свободата.
Нека помним, да бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух. И в бъдеще се покажем, и докажем, като достойни за каузата на нашите предци и да предадем на потомците си свещения завет - да пазят като висша ценност Свободата .
Уважаеми съграждани,
Поздравявам Ви с националния празник на Република България! Нека винаги да отстояваме българската си идентичност, вече и като пълноправни граждани на държава-членка на Европейския съюз.

Честит празник!

Благой ФИЛИПОВ
Председател на Общинския съвет Несебър

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 _ІІ_ІІ_ІІ_ІІ
Официален сайт на Община Несебър. Всички права запазени!